home | contact
     
       
 
 

Eetlokaal In den Swarten Hondt

Gilde Wandelingen Haarlem

Grote Sint Bavo Kerk

Paardentram

Rondvaarten Haarlem

Living History

Molen de Adriaan

Kralen en Workshops

Geuren en Kleuren

Parelknopen en Zilverkleien

boeke

 


De geschiedenis herleeft!
Omdat er in Kennemerland en omgeving zoveel monumenten zijn, waarvan het waard is de historie levend te houden, zijn deze projecten nu ondergebracht bij de Stichting Living History.

Samen met een groot aantal amateur acteurs worden projecten uitgevoerd. Voor groepsuitjes is dat het verhaal van Jan de Lapper, van schoenlapper tot bevelhebber/zeeheld.

Een bijzonder verhaal over een bijzondere Haarlemmer
Bij uw bezoek aan den Swarten Hondt vertellen de originele bewoners Jan de Lapper en zijn vrouw Marieke, de achtergrond van dit bijzondere pand en zijn historische functie als herberg. De opmerkelijke rol die Jan de Lapper de hierbij vertolkte komt naar voren.
Bij de ingang ziet u een gevelsteen waarop staat dat hier in de 17e eeuw Jan de Lapper werkte als schoenmaker/lapper, dit was zijn bijnaam, eigenlijk heette hij Jan Barends.
Maar was Jan de Lapper een heuse zeeheld… samen met admiraal Tromp? En, wat heeft de gevelsteen met dit alles te maken??

Jan de Lapper "Scheepsbevelhebber" door twee acteurs. Geschreven door Fred Rosenhart, Stichting Living History Kennemerland.
  

Een heerlijke avond! Met Living History op historische lokatie in Eetlokaal In den Swarten Hondt!


Voor informatie & boeken:
M 06 144 92 123
T 06 144 92 123

Mailen naar: info@groepsuitjehaarlem.nl

*prijswijzigingen voorbehouden.
 

© 2010 Groepsuitje Haarlem • T 06 144 92 123 • E info@groepsuitjehaarlem.nl