home | contact
     
         
 

Eetlokaal In den Swarten Hondt

Gilde Wandelingen Haarlem

Grote Sint Bavo Kerk

Paardentram

Rondvaarten Haarlem

Living History

Molen de Adriaan

Kralen en Workshops

Geuren en Kleuren

Parelknopen en Zilverkleien


boeke

 


500 jaar historie exclusief bekijken
Of u nu een inwoner bent van Haarlem of op bezoek komt in deze stad, het gebouw dat direct opvalt is toch de Bavokerk op de Grote Markt. Al ruim 500 jaar staat hier deze kerk en hoewel ze er van buiten prachtig uitziet, vooral de stoere toren bovenop de kerk, wilt u natuurlijk ook graag weten hoe zij er van binnen uitziet.

Het kan! Alle bijzonder binnenplekjes zien.
Bij de “Vereniging vrienden van de Grote Kerk” zijn verschillende rondleiders aangesloten die u met plezier de kerk wil laten zien. Laat u verrassen door de bouwgeschiedenis, het interieur, de symboliek en de enthousiaste verhalen van gidsen. U kunt natuurlijk de kerk bekijken , maar er zijn ook mogelijkheden om het “inwendige” van de kerk te bezoeken
Zwerven door gewelven
De lage zolders boven de kooromgang, de hoge zolders boven het schip en natuurlijk ook de toren. Van daaruit heeft u prachtig gezicht over de stad en omstreken. Als het erg waait, meer dan 7 bft, kunnen we niet op de eerste omloop naar buiten maar zullen nog altijd kunnen genieten van het uitzicht en de fantastische bouwconstructie.

Kortom een bezoek aan de Bavo is meer dan de moeite waard en we zullen graag onze liefde voor het gebouw en de geschiedenis aan u overdragen. We verwijzen u graag door naar de website: De Grote of St.Bavokerk in Haarlem.

Informatie:

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag 10.00 uur - 16.00 uur


Voor informatie & boeken:
M 06 144 92 123
T 06 144 92 123

Mailen naar: info@groepsuitjehaarlem.nl

 

© 2010 Groepsuitje Haarlem • T 06 144 92 123 • E info@groepsuitjehaarlem.nl